keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Koodaajat ja merirosvot

Vähän semmoinen olo, että saatan olla tulossa kipeäksi. Aivastelen, vähän paleltaa ja silmiäkin aristaa. Oireet voivat kyllä johtua taas ihan tavallisesta unen puutteestakin.

Pihalle on parkeerannut joku salainen agentti. Pihan laidalle on parkkeerannut vihreä Audi nokka keskelle pihaa osoittaen ja ratin takana istuu joku mies. Miehellä on vaalea ulkotakki päällään, en näe tästä kuinka pitkä se on, mutta veikkaisin, että se on juuri sellainen agenttitakki. Niin ja aurinkolasitkin miehellä on. No nyt mies kai huomasi, että huomasin hänet ja ajoi pois. Pahus.

Voikohan koodaajien ammattikunnasta koskaan tulla yhtä legendaarista kuin merirosvojen ammattikunnasta? Merirosvoista on sentään tehty elokuvia, heidän pukeutumistyylinsä tunnistaa heti ja jos örisee omituisesti niin useimmat ymmärtävät/luulevat heti, että esität merirosvoa. Varmaankin merirosvotkin ovat aikoinaan olleet ihan tavallisia ammatinharjoittajia siinä missä muutkin. Jos aikoinaan katsoi torin laidalle ja luetteli siellä maleksivien ihmisten ammatteja, niin merirosvo oli vain yksi muiden joukossa. "Tynnyrintekijä, maanviljelijä, kauppias, merirosvo, kalastaja." Toisaalta tynnyrintekijät eivät ole kovinkaan legendaarisia. Muistuttavatko koodaajat enemmän merirosvoja vai tynnyrintekijöitä. Lapset eivät varmaankaan halua leikkiä tynnyrintekijöitä, mutta merirosvoja haluavat. Miksi? Tynnyrintekijät ovat tylsiä, he eivät erotu joukosta, eikä heille ei tapahdu mitään mielenkiintoista. Merirosvoilla on omat tapansa, he erottuvat pukeutumisellaan ja he elävät vaarallista ja haasteellista elämää. Koodaajillakin on kyllä omat tapansa, hekin saattavat erottua pukeutumisellaan (useimmiten negatiivisessa mielessä), heidänkin elämänsä on haasteellista... Mutta tylsää. Minun on helppo kuvitella, että merirosvoa monet ovat ihailleet, koodaajia ihailevat korkeintaan toiset koodaajat.

Hooh, nyt täytyykin jo lähteä osaston tiedotus/ideointi/mikälie-tapahtumaan. Toivottavasti siellä on kahvia.

Ei kommentteja: