lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Haluaisin olla ohjelmistodiktaattori

Taas sitä ollaan viikonloppuna töissä. Nyt minun ei olisi ollut varmaan ihan pakko tulla tänne, mutta päätin yrittää vähän paikkailla syntejäni epätunnollisena työntekijänä viime viikolta. Pitäisi saada yksi projekti valmiiksi, että voisin sitten keskittyä kokonaan toiseen projektiin. Tietysti asiakaskin voisi olla iloinen, kun saisi tilaamansa ohjelmiston silloin kun sen pitikin tulla. En kyllä menisi vielä vannomaan, että näin tulee tapahtumaan.

Täällä on todella rauhallista. Ketään muuta ei taida olla töissä minun lisäkseni. En ainakaan huomannut ketään missään huoneessa, enkä ole kuullut mitään orgaanista ääntelyä. Tietysti joku voi olla kyyhöttämässä siivouskomerossa, mutta hänkään ei minua suuremmin ole häirinnyt. Kuuntelen musiikkia vaihteeksi ihan kaiuttimilla kuulokkeiden sijaan. Oikeastaan täällä on aika leppoisaa, kun ihmisiä ei ravaa ympärillä, eikä tarvitse kuunnella, että yrittääkö joku puhua minulle, tai tuijotteleeko joku olkani yli mitä teen. Toisaalta täällä on myös entistäkin tylsempää. Ihmisille tulee useimmiten puhuttua aina joskus sentään jotain.

Yritän taas reagoida ihmisten kummallisiin tapoihin käyttää tätä koodaamaani ohjelmakomponenttia. Ihmiset käyttävät näitä ohjelmia toisinaan typerästi. Tekisi mieli tämänkin tapauksen kohdalla antaa käyttäjälle ilmoitus: "Se mitä juuri teet on tyhmää. Lopeta se ja tee jotain muuta." Ikävä kyllä nykyinen trendi ohjelmistokehityksessä on se, että käyttäjät sanelevat miten ohjelman tulisi toimia. Kaikki olisi niin paljon helpompaa, kun voisin vain sanoa käyttäjille, että "jos haluat käyttää tätä sovellusta, niin sinun toimittava juuri näin, eikä millään muulla tavoin". "Tämä ohjelmisto on diktatuurinen. Joko käytät sitä juuri niin kuin sitä on tarkoitettu käytettäväksi, tai et käytä sitä ollenkaan."

Ei kommentteja: