perjantaina, elokuuta 10, 2007

Vanha mies katoaa

Joku papparainen on pihalla ihan eksyksissä. Mies vain seisoo laukun kanssa keskellä pihaa ja pälyilee ympärilleen. Joko hän ei todellakaan tiedä mihin hänen pitäisi mennä, tai sitten hän odottelee jotakuta johonkin lähistölle saapuvaksi. Nyt mies katsoi kännykkäänsä. Kyllä hänen varmaan pitäisi nähdä joku. Kerran hän otti laukun käteensä ja kääntelehti ympäriinsä sen näköisenä että "nyt minä kyllä lähden kotiin", mutta päätti sitten kuitenkin jäädä vielä hetkeksi. Papparainen on seisoskellut tuossa jo ainakin vartin.

Bugirintamalla on tänään saatu selätysvoitto yhdestä kauhistuttavimmista bugeista yhden työkaverin avustuksella. Nyt olen aika varma, että tuota bugia en näe enää koskaan. Pari muutakin bugia on uhkaavan lähellä ratkaisua. Ehkä me emme menetäkään tätä asiakasta ainakaan vielä.

Kappas vain, kun kyllästyin tuijottelemaan papparaista pihalla, niin kun seuraavan kerran muistin vilkaista tilannetta, mies olikin lähtenyt johonkin. Nyt en saa koskaan tietää mistä oli kyse. Jollei sitten papparainen palaa laukkuinensa takaisin joskus myöhemmin. Piti oikein nousta tuolilta ja mennä ikkunan luokse katsomaan tarkemmin, mutta ei ukkoa näkynyt enää missään. Ufot varmaankin ottivat hänet kyytiinsä. Papparainen olikin varmaan alien.

Kyllä huomaa taas että on perjantai. Takapuoleni tuntuu syyhyävän. En millään malttaisi vain istuskella tässä. Kuluisipa aika nopeammin, niin että voisin lähteä kotiin. Pahus kun en keksi oikein mitään syytä lähteä hortoilemaankaan mihinkään. Pakko päästä johonkin. Tarvitsenko minä todella jonkun syyn? Kyllä varmaankin joku hätävarasyy olisi hyvä olla. Jos joku vaikka innostuu keskustelemaan, ja ohimennen tulee kysäisseeksi mihin olen matkalla. Sellaista on joskus tapahtunut. Jos olen vain summittaisesti hortoilemassa, niin tilanne voi äityä aika ikäväksi, koska en voi vastata mitään, tai minun pitää keksiä äkkiä jotain. Olen aika huono keksimään mitään uskottavaa tuollaisissa tilanteissa.
- "Mihin olit menossa?"
- "Manuaalia etsin... Tuolta... Limsa-automaatilta... Eikun vessasta... Siis verkkotuesta tarkoitan."
- "Mitäs manuaalia kaipailet?"
- "Ööh tuota... Käyttöjärjestelmän... Eikun serverin... Rajapinta-määritelmää..."
- "Mihin ihmeeseen sinä semmoista tarvitset?"
- "No tuota... Tuli vain mieleen että olisiko yksi juttu mahdollista tehdä... Tai siis niinkun ajattelin vain tarkistaa, ettei tule mitään ristiriitoja."
- "Niin, on se kyllä hyvä varautua kaikenlaiseen, mutta harvemmin nuo serverin rajapinnat mitään ristiriitoja aiheuttavat..."


Hah! Nyt keksin, muistaakseni yksi projektipäällikkö rakennuksen toisessa päässä on tänään asiakaskäynnillä. Voisin vaikka mennä etsimään häntä ja teeskennellä unohtaneeni että hän on tänään poissa. Voisinkohan vielä väittää unohtaneeni missä huoneessa hän istuu? Se lisäisi hortoilumahdollisuuksien määrää. Vaikuttaisinko liian aivovammaiselta? Joku voi hyvinkin muistaa, että olen käynyt hänen juttusillaan vaikka kuinka usein. No kyllä sitä voi unohtaa kaikenlaista. Minä ainakin.

Ei kommentteja: