keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Kannettava tietokone häipyi

Tämä päivä on jostain syystä kulunut ällistyttävän nopeasti. En tajua miksi. Minusta tuntuu, että en ole tehnyt oikeastaan mitään erityistä, en ole paiskinut hulluna hommia, enkä lusmuillut, enkä ole edes muistaakseni vaipunut kertaakaan koomaan. Johonkin päivä on vain hurahtanut huomaamatta. Mitähän taas satuilen tuntikirjaukseen?

Yksi merkittävä asia tapahtui tänään: Palautin pöydän nurkalta kannettavan tietokoneen mikrotukeen. Koneeni tuntuu olevan taas täysin toimintakuntoinen, enkä ole kaivannut pikkukonetta enää mihinkään. Kyselin parilta muultakin ihmiseltä, olisiko heillä koneelle käyttöä, mutta kukaan ei tuntunut kaipaavan mokomaa rotiskoa. Sinne se sitten katosi mikrotuen arkistoihin. Nyt voisi alkaa laskea tunteja kauanko kestää, että tarvitsisin sitä taas, eikä sitä tietenkään saa enää koskaan takaisin.

Ostin lounastunnilla uuden usb-muistitikun. Hassua että sille mahtuu samanverran dataa kuin yhden minulla edelleen käytössä olevan tietokoneen kovalevylle. Tuolle yhdelle pienelle muistitikulle mahtuisi helposti kaikki data, mitä olen tuottanut koko aikana kun olen tässä firmassa työskennellyt. Jos saisin datan jotenkin järkevästi luokiteltua, olisi oikeastaan aika hauskaa kun kaikki mitä olen ikinä täällä tehnyt olisi koko ajan saatavillani.

Jos todella kopioisin kaiken koskaan koodamani jutun tuommoiselle muistitikulle ja hukkaisin sen, ja se päätyisi rikollisten käsiin, niin pystyisiköhän joku taitava rikollinen hyödyntämään tietoja jotenkin? Kyllä siinä olisi kuitenkin aikamoinen analysointi tarpeen, ennen kuin mitään rikollista saisi aikaiseksi. Todennäköisesti rikollinen voisi jollain toisella rötöksellä tienata enemmän nopeammin.

Ei kommentteja: