tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Missä ovat ilotulitukset ja ukonilma silloin kun niitä kaivataan?

Nukahtaisin varmasti alle kymmenessä sekunnissa, jos vain laittaisin silmäni kiinni. Nukuin taas viime yönä jostain syystä levottomasti ja tuntuu siltä kuin yö olisi jäänytmonta tuntia vajaaksi. Parin viikon päästä voin nukkua vaikka koko päivän jos siltä tuntuu! Nyt on kyllä aika hieno olo: Väsyttää, nälättää ja vähän kylmäkin on. Takanani huriseva ilmastointilaite on taas päättänyt tehdä koko viikon työt kerralla. Mutta voisivat asiat toki olla paljon huonomminkin. Esimerkiksi minua satu oikeastaan mihinkään. Pitää yritää riemuita siitä.

Töhertelin paperille viime viikolla jonkinmoisen suunnitelman ohjelman toiminnasta, mutta nyt kun katselen sitä, en ymmärrä siitä enää mitään. Minimalismi ei ehkä ole suunnitelmia tehdessä kovin järkevää. Suunnitelmaa tehdessä tuntuu usein siltä, että "kyllähän minä nyt tämän muistan, laitan tähän vain tämän yhden avainsanan, niin kaikki palautuu mieleen". Nyt kun tuijottelen kolmea avainsanaani, muistan kyllä, että ne liittyvät hienoon suunnitelmaani, mutta en silti muista suunnitelmani varsinaisesta sisällöstä mitään. Ensi kerralla piirrän edes pari nuolta johonkin ja kirjoitan muutaman muunkin avainsanan.

Tämä viikko on tosi kiireinen, mutta onneksi myös lyhyt. Periaatteessa nykyisen projektini pitäisi olla valmis juhannukseen mennessä, mutta olen lähes varma, että niin ei pääse käymään. Työt eivät ole tällä viikolla oikein sujuneet niin kuin olisi voinut toivoa. Melkein jokainen asia, jossa voi mennä jotain pieleen, on tällä viikolla mennyt pieleen. Jos jonkin uuden toiminnallisuuden saakin toimimaan, niin jokin aiemmin toiminut asia lakkaa toimimasta. Rasittavaa. Tunnen itseni normaaliakin tyhmemmäksi, kun en saa hommaa valmiiksi.

Ikkunaan tömähti pari vesipisaraa. Toivottavasti nuo olivat vain jotain harhailijoita. En yhtään kaipaisi sadetta nyt, kun muutenkin on niin ankeaa. Mikähän piristäisi? Ilotulitus. Ilotulitus ja ukonilma. Ukonilmalla sataminen ei niin haittaa. Kunhan se lakkaa kun lähden töistä. Tuolla on niin valoisaa, että ei siellä nyt mikään ilotulitus kunnolla näkyisi, mutta jos tulisi oikein kunnon ukkosmyrsky, niin tulisi pimeämpää. Ja hyvällä tuurilla sähkötkin voisivat mennä poikki, ja sitten ei tarvitsisi edes teeskennellä tekevänsä töitä.

Ei kommentteja: