maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Kannettavan tietokoneen palautusproblematiikasta

Ehdin jo juhannuksen aikoina tottua lomailuun. Paluu takaisin työpaikalle tuntui todella omituiselta. "Taas täällä. Eikös tämä juttu ollut jo käyty läpi? Mitäs täällä nyt vieläkin pitäisi tehdä? Been there, done that, got the t-shirt!" Ei taida minun jupisemiseni itsekseni auttaa kyllä asiaa yhtään. Täytyy kai vain sukeltaa tylsyyden syövereihin ja muhia täällä vielä viikko. Sitten olen kyllä valmis vaikka pidemmällekin lomalle.

Ulkona on aika synkeän näköistä. No nyt saa ollakin. Onneksi viikonloppuna oli hyvä sää, ja toivottavasti ensi viikosta alkaen on kuukauden ajan hieno sää. Täällä töissä kökkiessä on oikeastaan ihan sama millainen sää ulkona on. Voi kyllä olla, että kun aurinko paistaa ikkunasta, on minulla hieman energisempi olo ja sateella en saa aikaiseksi sitäkään vähää, minkä tavallisena päivänä saisin tehtyä. Ukkonen on myös aika jänskää. Sitä on hauska seurailla ja usein siitä seuraa sähkökatkoksia, jolloin työt pitää lopettaa ja seuraa yleistä sekoilua. Ukkosmyrskyjä on harmillisen harvoin.

Pöydälläni lojuva kannettava tietokone alkaa hautautua pölyyn. Onneksi en ole tarvinnut sitä enää pitkähköön aikaan. Voisin itse asiassa muuten heivata sen pöydältäni muualle, mutta se ihminen kenelle se olisi järkevintä heivata, on lomalla. Tietysti yksi vaihtoehto olisi palauttaa kone takaisin sinne minne se kuuluu, eli mikrotukeen, mutta täällä päin on perinteenä, että kun mikrotuesta jotain saa irti, siitä pidetään kiinni ja ollaan siihen tyytyväisiä. Toisaalta, jos palauttaisin tuon koneen asiallisesti sinne, voisin jäädä ehkä heille mieleen äärimmäistä luottamusta herättävänä ihmisenä, ja jos/kun joskus myöhemmin tarvitsen heiltä taas jotain, voisin ehkä hyötyä tuosta luottamuksesta. Yksi varteenotettava näkökulma on kyllä sekin, että jos palautan tuon rakkineen sinne, niin todennäköisesti tarvitsen sitä tunnin päästä, ja kun menen kinuamaan sitä takaisin itselleni, se on jo päätynyt seuraavalle. Taidan jättää tuon tuohon pöydän nurkalle keräämään pölyä.


Yhden kaukana näkyvän talon pihalle on ilmestynyt nosturi. Aika iso nosturi vielä, se näyttää melkein kaksi kertaa korkeammalta kuin talo, jonka pihalle se on tuotu. Ulkonäöstä päätellen se on jonkinmoinen nosturiauto, vaikka en maan läheistä osaa näekään. Jotenkin tuo varsi vain näyttää sellaiselta, että se päättyy autoon. Joka tapauksessa nosturi on tosi iso. Nyt tätä kirjoittaessani se tempaisi ison tavarakontin maasta ja nosti sen todella korkealle. Näyttää vähän siltä, että konttia ei aiota laskeakaan mihinkään. Olen itse asiassa joskus ihmetellyt tuollaista nosturin nokassa roikkuvaa tavarakonttia, ja joku oli tietävinään, että sinne laitetaan yöksi työkalut, räjähteet yms. tavara, mikä saattaisi kiinnostaa varkaita. Mitäköhän tuolla kontissa on? Presidentin jalokivet ja valtikka? Jos minäkin voisin pistää täältä yöksi talteen jotain nosturin nokassa killuvaan tavarakonttiin mitähän se olisi?

Ei kommentteja: