tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Kaikki muuttuu merkityksettömäksi

Olen harkinnut ikkunan avaamista. En ilman vaihtumisen takia, täällä on ihan hyvä ilma, mutta sen takia että pihalta kuuluisi ääniä. Eniten kaipaan pääskysten ääniä. On niitä ihan kiva katsellakin ikkunasta, mutta vasta äänet tekevät niiden tarkkailusta ylimaallisen kokemuksen. En taida vielä kuitenkaan uskaltaa. Sieltä varmaankin kuuluu sitä paitsi enimmäkseen vain ohikulkevan liikenteen meteliä. Pidän kuitenkin mahdollisena, että pääskysten äänien kaipuuni saavuttaa jossain vaiheessa pisteen, jossa minun on aivan pakko avata ikkuna.

Annoin toistaiseksi periksi projektien taistelussa, ja luovutin sovinnolla uuden projektin suhteen toistaiseksi. Räpellän nyt ainakin nimellisesti jotain vanhan projektin tiimoilta pari päivää. Sitten voin palata uuteen projektiin. Epäilen kyllä vahvasti hyödyllisyyttäni vanhassa projektissa. Kehitysympäristön uudelleen toimintaan saamiseen menee ikuisuus ja olen ehtinyt jo unohtaa kaiken olennaisen koko projektista.

Toin kotoa vanhoja levyjä, joita en ole kuunnellut vuosiin. Hassusti musiikki kuulostaa aika erilaiselta, kuin minkälaiseksi sen muistin. Ihan hyvältä levyt edelleen kuulostavat, mutta jotenkin vain ilmeisesti sain niistä irti silloin aikoinaan eri asioita kuin nyt. Kirjoissa ja elokuvissa en ole huomannut samaa ilmiötä. Jos katson jonkun elokuvan tai luen kirjan uudestaan vuosien päästä, niin vaikutelma niistä on useimmiten ihan sama kuin aikoinaan. No, ehkä en jaksa enää niin suuresti innostua kaikkein typerimmistä toimintaelokuvista tai räkäisimmistä halpiskauhuelokuvista. Voiko tästä päätellä, että musiikkimakuni on muuttunut, mutta lukumakuni ei ja elokuvamakunikin vain vähän? Ehkä musiikki itsessään on enemmän samantapainen asia kuin pukeutuminenkin. 10-20 vuotta vanhat vaatteet näyttävät nykyään aika hölmöiltä, ja ehkä vanha musiikkikin loksahtaa johonkin eri lokeroon nykypäivänä kuin silloin kun se on alunperin tehty.

Olisi ehkä hauska katsella jotain vanhojen projektien koodeja. Kirjoitankohan nykyään erilaista koodia kuin muutama vuosi sitten? Kirjoitinko silloin parempaa vai huonompaa koodia? Muistanko enää edes miten jollain vanhalla ympäristöllä koodattiin ja toimivatko ne yleensäkään enää yhteen minkään kanssa? Jotenkin tuntuu siltä, että suurin osa tästä minunkin koodauksesta on aika lyhytkestoista koodia. Sovellusta käytetään aikansa, sitten se päivitetään tai tehdään uusi sovellus ja kaikki työni hedelmät katoavat jonnekin bittiavaruuteen. Tämäpäs piristävä ajatus. Kaikki mitä teen muuttuu ennemmin tai myöhemmin merkityksettömäksi.

Hassua, en huomannut ollenkaan, että olin pärjännyt koko eilisen päivän uudelleen käynnistämättä serveriä kertaakaan. Pitäisiköhän pirtää rasti johonkin? Huomasin asian vasta nyt kun piti käynnistää vanhan projektin serveri. Ei ollut kyllä yhtään ikävä noita käynnistystekstejä.

Ei kommentteja: