tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Auttavatko hallusinaatiot?

Huonekaverini on näymmä tänään poissa. Hän on varmaan tullut kipeäksi, tai saanut sokeroitumiskohtauksen ja pelkää sulavansa sateessa. Kukapa tietää? Ulkona on kyllä aika ankea ilma. Kuullemma tällaista samanlaista pitäisi olla koko loppu viikko. Tämä maksimoi hienosti töissä kökkimisen harmauden. No onneksi ei sentään ole pakko olla pihalla. Teoriassa edes syömään ei olisi pakko mennä ulos, vaan voisin hakea jotain syötävää samassa rakennuksessa olevasta marketista. Taidan kuitenkin lounastunnilla ottaa sulamisriskin ja käydä jossain ravintolassa. Ajattelin matkalla kysellä jostain parturinliikkeestäkin olisiko heillä vapaita aikoja. Ajattelin leikkauttaa itselleni lomatukan jo etuajassa.

Joskus minusta tuntuu todella siltä, että en vain tajua asioita. Tuntuu kuin ymmärrys jostain asiasta olisi ihan käden ulottuvilla ja aistittavissa, mutta kun yritän tarttua siihen, se onkin vain harhaa ja illuusio. Olen yrittänyt tarttua heijastukseen, peilikuvaan jostain todellisesta, mutta en ymmärrä mistä heijastus tulee. Tänään on tuntunut tällaiselta erityisen paljon. Olen jahdannut yhtä harvinaisen itsepintaista bugia jo pari päivää. Välillä joku tekemäni korjaus vaikuttaa johonkin, ja alan jo toivoa, että kohta ongelma ratkeaa, mutta ei. En vain tajua, miksi tuo typerä koodi ei suostu toimimaan. Onneksi kohta on loma. Harmittaa kyllä vähän, jos pitää jättää lomalle lähtiessä tämä ohjelmapalikka täysin toimimattomaan tilaan. Missä se kirottu bugi oikein lymyilee?

On vähän sellainen olo taas, että flunssa saattaisi olla tulossa. Toivottavasti ei tulisi juuri nyt. Ensinnäkään en haluaisi olla flunssassa lomallani, ja toisekseen olisi hyvä kun saisin työt johonkin reilaan ennen lomalle lähtöä. Mutta jos tulen kipeäksi, niin sitten sairastelen kyllä kotona. En takuulla tule kuumeessa töihin, vaikka olisi mikä hätä. Ehkä jos saisin tuplapalkkaa, voisin harkita asiaa.

Mitäköhän lokit tekevät, jos ne saavat flunssan? Kai nekin joskus saavat ihan tavallisen flunssan, eivätkä ainoastaan jotain tappavia lintuinfluenssoja? Kukaan ei varmaankaan tuo lokille ruokaa, vaikka se olisi kuinka kipeä. Eikä lokeilla taida olla mitään kunnon pesiäkään. Jos tuolla ulkona on nyt joku flunssainen lokki, niin kai se vain värjöttelee sateessa nälissään. Ei mene hyvin silläkään. Varmaan aika tylsääkin on silläkin. Paitsi jos se on oikein kunnolla kipeänä ja näkee hallusinaatioita. Pystyvätköhän lokit näkemään hallusinaatioita? Tällaiset kysymykset paljastavat, kuinka häpeällisen vähän tiedän biologiasta. Voisiko hallusinaatioista olla jossain tilanteessa hyötyä lokeille? Tai ihmisillekään? Ehkä hallusinaatiosta voisi hyvällä tuurilla oppia jotain. Ehkä lokki voisi hoksata hallusinaatiosta, että olisi varmaan parempi syödä ja juoda jotain, vaikka onkin huono olo. Ehkä minä voisin hallusinaatiosta saada vinkin siitä, missä se viekas bugi piileskelee. Pitäisiköhän mennä ostamaan kadulta huumeita?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet niin loman tarpeessa. ;)

kipeeisi kirjoitti...

Niin olen! Hah! Enää kaksi päivää!

Anonyymi kirjoitti...

Koska tylsyyden määrä on vakio, voit luottaa siihen, että mä päivystän tylsää töissä sinunkin lomasi ajan.

Ja tiedän, kuka käski vaihtaa työpaikkaa.

kipeeisi kirjoitti...

Hienoa tietää, että vaalit tylsyysvarantojamme. Vaikka en oikeasti jaksa olla huolissani siitä, että tylsyys katoaisi maailmasta. Vaikka tylsyys katoaakin kuukaudeksi minusta (ainakin enimmäkseen), niin jossain joku raukka varmasti tulee kesätöihin johonkin äärimmäiseen tylsään loukkoon ja kituu siellä ainakin kuukauden. Tylsyys on uusiutuva luonnonvara. Pitäisi vain oppia hyödyntämään sitä.