torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Auringonvalo korvaa kofeiinin

Olen pitkällisen itseni tutkiskelun jälkeen tullut siihen tulokseen, että junien tuijottelu on minusta tylsää. Luulin ehkä jossain vaiheessa, että kun juniin perehtyy tarkemmin, ne alkavat kiinnostaa enemmän, mutta nyt ymmärrän olleeni väärässä. Junat vain tulevat ja menevät tai tönöttävät paikoillaan. Niitä on vähän eri näköisiä ja ne saattavat liikkua eri nopeuksilla, mutta pohjimmiltaan ne ovat aina ihan samanlaisia. Tylsiä. Lumiaurat, katujyrät, traktorit ja kuorma-autot ovat paljon kiinnostavampia. Ne voivat ainakin liikkua vähän eri suuntiin ja ne tuntuvat aina tekevät jotain kiinnostavaa. Jopa polkupyöräilijät ovat kiinnostavampia. Tästä ikkunasta näkyy harmittavan vähän polkupyöräilijöitä.

Toisen ihmisen työskenteleminen samassa huoneessa on tuonut uuden lieveilmiön: Tänne tulee muitakin ihmisiä puhelemaan työasioista huonekaverini kanssa. Joudun kuuntelemaan nyt omiin projekteihin liittyvien teknisten jorinoiden lisäksi vielä teknisiä jorinoita, jotka liittyvään huonekaverini projekteihin. Eihän niitä tietysti pakko olisi kuunnella, ja yritänkin välttää sitä, mutta aika vaikeaa se on. Jotkut avainsanat aina pomppaavat esiin, vaikka kuinka yrittäisin olla kuuntelematta.

- Pälä pälä pälä ENKOODAUS pälä pälä pälä pälä pälä pälä RAJAPINTA pälä pälä pälä pälä
- Pälä PNG pälä pälä pälä MPG pälä pälä pälä pälä
- Pälä pälä RUNTIME pälä pälä pälä UML pälä pälä pälä WRAPPER
- Pälä pälä DOKUMENTAATIO pälä pälä pälä pälä



Tämä päivä on mennyt taas päätä seinään hakatessa yhden ohjelmakomponentin kanssa, jota on pakko käyttää. Lähdekoodeja ei tietenkään ole, dokumentaatio on lähes olematon, ohjelmakomponenttia ei selkeästi ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön ja toiminnallisuudessakin on puitteita. Tätä tavallista siis taas. Mutta kyllä se tästä. Yleensä seinä on antanut periksi, kun sitä tarpeeksi murjoo päällään. Sivuvaikutuksena tosin pääkin pehmenee.

Jostain syystä en ole viime aikoina juonut kahvia juuri lainkaan. En ole tehnyt mitään kahvinjuonnin vähentämispäätöstä, mutta jostain syystä olen vain juonut enemmän limsoja ja jopa vettä. Ehkä en tarvitse kesällä niin paljon kofeiinia. Imen vireyttä suoraan auringosta.

Ei kommentteja: