perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Mao uierunow

Onpas taas sateinen ja synkeä aamu. Väsyttääkin aika tuntuvasti. Olen silti aika valoisalla mielellä, sillä tänään on taas palkkapäivä. Kävin heti työmatkalla nostamassa automaatista rahaa, ja nyt lompakkoni suorastaan tursuilee seteleitä. Ainakin eiliseen verrattuna. Tunnen itseni taas lähes oikeaksi ihmiseksi, kun voin ostaa kaupoista kaikkea ja täyttää tehtäväni yhteiskunnan tukipilarina: kuluttajana. Tulisipa jo ruokatunti, niin voisin livahtaa levykauppaan tai karkkikauppaan. Tai molempiin!

Uusi projektini lähti käyntiin niin vauhdilla, että uskon olevani edellä aikataulusta. Siitä johtuen palasin korjailemaan joitakin kaikkein irvokkaimpia rupisuuksia vanhasta projektista. Ensin tietysti taistelin tuntitolkulla, että sain taas kehitysympäristön toimimaan. En jaksa kyllä kauaa viettää vanhan projektin parissa. Se tuntuu jotenkin jo täysin menetetyltä tapaukselta ja uusi projekti on hieman mielenkiintoisempi. Tai ainakin työskentely toisen projektin parissa on vähemmän ärsyttävää.

Muutin eilen illalla tietokoneen näytön resoluutiota. Nyt ruudulle mahtuu paljon enemmän tavaraa kerralla. Syy miksi en saanut aiemmin näytön tarkkuutta vaihdettua oli se, että näytönohjainkortilla on liian vähän muistia näyttämään tuota tarkkuutta täydellä värimäärällä. Kun pudotin värimäärää toisesta monitorista, tarkempi näyttötila suostui toimimaan. Tietokone tuntuu nyt aivan vieraalta. Ei suoranaisesti uudelta, mutta jotenkin oudolta. Hieman samaan tapaan kuin joku hyvä ystävä, jolla on tummat hiukset, olisi yllättäen värjännyt hiuksensa kirkkaan punaisiksi. Sama asia, vain eri pakkaus, mutta jotenkin vain on vaikea asennoitua tämmöiseen.

Limsa-automaatista oli tänään loppunut jo Ed-lightkin. Jouduin tyytymään Mountain Dewiin. Kyllä siinäkin tuoteselosteen mukaan on sentään vähän kofeiinia, mutta vähän vajavaiselta olo tuntuu. Täytyy kohta hakea kahvia. Kun kääntää Mountain Dew pullon ylösalaisin (kannattaa sulkea korkki ensin), niin näyttää siltä kuin etiketissä lukisi Mao uieXunow (X:n kohdalla on t-kirjain väärinpäin, ehkä sen voisi tulkita r-kirjaimeksi, jolloin etiketissä lukisi Mao uierunow). Mitähän tuo tarkoittaa? "Mao elää" jollain ihmekielellä? Google ei löytänyt mitään noilla hakusanoilla. Onko kyseessä salaliitto? Tukeeko Mountain Dew salaa maolaisuutta jossain päin maailmaa? Ja onko Google vastapuolella sensuroidessaan hakutulokset? Vai olenko muka maailman ainoa ihminen joka on löytänyt tuon salaisen viestin?

Ei kommentteja: