maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Kuuntelisin mielummin pääskysiä

Tänään täällä on ollut kaamea meininki ympärillä heti aamusta alkaen. Traktori möyrii maata pihalla, naapurihuoneessa poraillaan seinää ja ihmisiä juoksentelee paikasta toiseen. Rasittavaa tuommoinen. Mikseivät kaikki voi olla vain hiljaa paikoillaan? Minä ainakin haluaisin vain hissutella ja antaa asioiden tapahtua. Nyt ei ole yhtään tuommoinen riehumis- ja mekastusolo. Nyt on maanantai: Nyt pitäisi vain tunnustella menikö mikään rikki viikonloppuna ja yrittää ladata pattereita loppuviikolle.

Joku taksi kurvasi tuosta vauhdilla kävelytietä pitkin, ja jatkoi ilmeisesti matkaa jalkakäytävällä, sillä ei tuolta muuten pääse mitään kautta pois. Ja siitä on jo aika kauan kun taksi katosi näköpiiristä. Tässä piha-alueella autoilijat tuntuvat kyllä tekevän ihan mitä päähän pälkähtää. Varmaan kohta joku neropatti keksii ajaa autonsa tuohon ravintolan terassille ja vaatii tarjoilijoita tarjoilemaan tilauksen suoraan autoon.

Olen jumiutunut yhden tyhmän pikku virheen korjaamiseen. Ominaisuus itse asiassa toimi aiemmin, mutta sitten aloin vähän siistimään koodia ja nyt ei tapahdu enää mitään. Kiva. Pohjimmiltaan teen siis taas täysin turhaa työtä, koska kukaan ei taatusti olisi koskaan sanonut mitään pienistä koodia rumentavista muotoseikoista. Olisi pitänyt taas muistaa Vanha Viisaus: "If it ain't broken, don't fix it." (~"Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.")

Hoksasin äsken että ikkunasta näkyy silloin tällöin kauempana lentäviä pääskysiä. Pääskyset ovat suosikkilintujani. Minusta on hauska katsella niiden lentämistä ja niiden äänikin kuulostaa minusta kivalta. Harmi vain, että nyt en kyllä kuule kuin pihalla möyrivän traktorin mökellystä ja ilmastointilaitteen hurinaa. Jossain kauempana soi jonkun puhelinkin.

Puhelimen jättäminen työpöydälle ja häipyminen itse paikalta on kyllä ärsyttävä tapa. Itsekin syyllistyn siihen kyllä joskus. Jos jollakin on asiaa puhelimen omistajalle juuri silloin, niin puhelin saattaa hälyttää minuuttitolkulla, eikä toisen puhelimeen oikein kehtaa vastatakaan tai lyödä luuria korvaan. Olisi kivaa, jos tuollaisia tilanteita varten joka huoneessa olisi äänieritetty laatikko, johon soivan puhelimen voisi laittaa. Sitten kun omistaja alkaisi ihmetellä mihin on jättänyt puhelimensa, voisivat muut huoneessa olijat osoittaa syyttävästi äänieristettyä laatikkoa. Toinen vaihtoehto voisi olla myös, että kaikki vaihtaisivat soittoäänensä pääskysten kirkunaksi. Siinä olisi kyllä se pieni riski, että alkaisin inhota pääskysten ääntä ja se olisi ikävää. Kyllä äänieristetyt laatikot joka huoneeseen ovat parempi ratkaisu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mulla oli töissä perustylsää, ja siksi kuuklasin sanalla "tylsää" ja touché, tänne löysin! Hienoa! Lukemista ainakin tunniksi. Kiitos!

kipeeisi kirjoitti...

Ole hyvä vain! Tylsyys on uusiutuva luonnonvara, jota riittää jaettavaksi yllinkyllin.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin naputtelin hakukoneeseen maagisen taikasanan "tylsää" ja tadaa! Tänne löysin. Täytyy kuitenkin huomata, että tämän blogin lukijana ei kyllä pääse tylsistymään. Kiitos ja kumarrus!

kipeeisi kirjoitti...

No jopas jotain! Onkohan google alkanut jostain syystä alkanut arvostaa näkemystäni tylsyydestä?

Ole hyvä vain! Kiva juttu, että tylsyyteni viihdyttää!