torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Työnantajat: Järjestäkää tylsä elokuvailta, niin työteho paranee

Ei huvittaisi kyllä tehdä mitään tänään. Väsyttää kaameasti ja jotenkin ei vain huvita mikään. Kylmäkin on. Plääh. Voisinpa mennä kotiin nukkumaan. Olen täydellisen kyllästynyt tuijottamaan serverin käynnistystekstejä ja metsästelemään koodinpätkiä tuhansien koodirivien seasta. Onneksi kohta on loma. Saanpahan ainakin nukkua ja tehdä jotain järkevää jos huvittaa. Toivottavasti saan lomalla jostain energiaa, että jaksan notkua täällä seuraavaan lomaan asti.

Joskus olisi ehkä kiva katsoa Andy Warholin elokuva Empire ja vertailla kumpi olisi tylsempi: Tuo elokuva vai normaali työpäivä. Molemmat kestävät kahdeksan tuntia ja oikeastaan mitään mielenkiintoista ei tapahdu. Yleensä pidän kyllä elokuvien katsomisesta kuin työn teosta, siksi tämä olisi ratkaiseva koe siitä kumpi loppujen lopuksi on hauskempaa. Ehkä tuon elokuvan katsottuani ymmärtäisin, että oikeastaan elokuvien katselu onkin tylsempää kuin töissä notkuminen, enkä enää koskaan katsoisi vapaaehtoisesti yhtään elokuvaa ja alkaisin sen sijaan tehdä töitä entistäkin enemmän. Vaikka vapaa-ajalla ja lomillakin!

Jos todellakin kävisi niin, että katsottuani Empire State Buildingin tönötyksestä kertovan elokuvan kokonaan, ymmärtäisin työnteon olevan oikeastaan hauskempaa kuin elokuvien katsomisen, niin ehkä monelle muullekin voisi tulla sama reaktio. Jos näin olisi, niin työnantajien kannattaisi ehdottomasti järjestää puolipakollisia elokuvakatselmuksia, joissa katsottaisiin tuo elokuva. Ehkä samaa logiikkaa voisi jatkaa pidemmällekin: Työnantajan kannattaisi alkaa järjestää latistavia elämyksiä, joista työntekijät ovat aiemmin luulleet pitävänsä, mutta nyt inhoavatkin, niin että työnteko alkaakin tuntua tosi mukavalta. Hirviömäisiä hölkkäretkiä, painajaismaisia saunailtoja, stressaavaa puutarhanhoitoa, traumoja aiheuttavia konsertteja ja teatteriesityksiä. Mitä kurjempaa työntekijällä on vapaa-aikanaan, sitä mukavampaa hänestä on olla töissä.

Ei kommentteja: