maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Pelottavat tavarajunat

Onkohan tämä nyt sitä kuuluisaa kevätväsymystä? Olo on taas sellainen, että purukumin pureskelu ja kävely eivät taatusti onnistuisi yhtäaikaa. Parempi siis pysytellä erossa purukumista ja yrittää minimoida kävelykin. Jos vain istun tässä hiljaa paikoillani, niin ehkä tunne menee ohi. Olen usein onnistunut välttämään ikävyyksiä vain istumalla hiljaa paikoillani. Sammaloituminen on tosin alituinen ongelmani.

Vastapäisen ravintolan terassilla istuskelee ihmisiä. Kyllä se kevät taitaa olla jo aika pitkällä. Melkein kymmenen ihmistä tuolla hörppii kahvia tai syö jotain. Tuo yksi mies taitaa istuskella ihan muuten vain. Tai ehkä hän odottaa vielä tilaustaan? Tai laskua. Tai auringonlaskua. Tuo terassi ei ole kyllä mitenkään kovin hyvä paikka auringonlaskun ihailemiselle, koska ympärillä on niin paljon taloja. No, ehkä hänkin ymmärtää sen muutaman tunnin päästä, h-hetken lähestyessä.

Ikkunan ohitse matelevat tavarajunat pitävät aika pelottavaa jyrinää. Aloin miettiä koodatessa, että miten minulla on tästä jutusta nyt sellainen fiilis, että kohta kaikki räjähtää, vaikka tämä on ihan perusjuttua. Aloin vähän miettiä asiaa, ja koodissa ei tosiaan ollut mitään vikaa, mutta huomasin, että ohimenevän tavarajunan pitämä ääni muistutti hyvin paljon kauhuelokuvien äänitehostetta. Juuri sen tyyppistä tehostetta, kuin kohtauksessa, jossa päähenkilö menee johonkin paikkaan mihin ei pitäisi mennä. "Älä mene sinne huoneeseen! Siellä on se hirviö nurkassa odottamassa kirves kädessä! Kohta se hyökkää sinun kimppuusi ja puree!"

Tuolla vähän kauempana ikkunasta näkyy toinenkin terassi, ja sielläkin näkyy istuksivan ihmisiä. Tuo terassi, jolla ensin huomasin ihmisiä on nyt melkein tyhjä, mutta tuolla toisella on vajaa kymmenen ihmistä. Kävelivätköhän ne ensimmäiseltä terassilta toiselle? Aikovatko he kiertää näin kaupungin kaikki avoinna olevat terassit? Miksi he eivät ole töissä? Vai ovatko he jotain median edustajia tutkimassa juuri avautuneita terasseja?

Ei kommentteja: