keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Arvoituksellista löpinää

Ulkona sataa ja salamoi. Kerrankin oli tuuria: Sade alkoi vasta vähän sen jälkeen kun olin tullut pyörällä töihin. Minulla ei tietenkään olisi ollut mukana mitään vaihtovaatteita, joten jos sade olisi yllättänyt minut, olisin joutunut kökkimään täällä märissä vaatteita. Ah tätä ylellisyyttä: kuivat vaatteet! Pitää olla kiitollinen.

Pitäisiköhän alkaa opetella ennustamaan kahvista? Voisin aloittaa homman tekemällä taulukon, jossa yhteen sarakkeeseen kirjaisin havaintojani kahvista ja toiseen sarakkeeseen tapahtumia kahvin havainnoinin jälkeen. Sitten kun havaintoja olisi tarpeeksi, niin voisin yrittää vetää niistä jotain lainalaisuuksia. Tavoitteenani olisi pystyä kirjoittamaan esim. tällaisia ennustuksia:
"Kahvikupin reunoille kerääntyy pieniä kuplia. Ympäristö on selkeästi muuttumassa epävakaiseksi. Myös ihmissuhteissa näkyy häilyvyyttä harvoin käytetyillä osa-alueilla. Nyt olisi parempi vain odotella että myrsky laantuu ja ryhtyä vasta sitten toimiin. Tai muuten..."
Tietty kukas minua estää kirjoittelemasta ennustuksia jo nyt ilman mitään havainnointia? Kyllä niistä ennustuksista voi joku ihan hyvin osua oikeaan. Ja kun kirjoitan tarpeeksi ympäripyöreää ja arvoituksellista löpinää, niin lukijat voivat itse tulkita sen ihan miten vain. Jos joku valittaa, että ennustukset eivät toteudu, niin voin vain väittää, että lukija ei osaa tulkita niitä oikein. Tienaisikohan ammattimaisena ennustajana hyvin? Tietysti hienompaa olisi jos oikeasti keksisin kahvin ja tulevien tapahtumien välillä jonkun syy-yhteyden ja voisin ihan itse varautua tuleviin tapahtumiin vain kahvia havainnoimalla.

Kappas vain, vesisade vaihtuikin lumi- tai räntäsateeksi. Isoja, märän näköisiä hiutaleita tippuu taivaalta kuin joulukuussa. Jos tuota jatkuu pitkään, niin töistä lähtiessä tuolla pihalla on sellaiset nietokset, että niistä ei pyörällä kyllä läpi pääse. Minun täytyy varmaan jäädä tänne kunnes ilmat taas lämpenevät. No, lähellä on marketti, josta saa ruokaa ja täällä uudella toimistolla on jopa lepohuone, jossa on sohva, jolla voi "hätätapauksessa" nukkua. Hammasharja ja hammastahnaa pitää varmaankin käydä ostamassa. Nyt tahkoan miinustunnit kerralla plussan puolelle! Kai työpaikalla nukkuminen lasketaan työajaksi? Mihinkähän tunnit merkitään? Itsensä kehittäminen?

Huoh! Unohduin taas äsken varmaankin varttitunniksi vain tuijottelemaan monitoria ja ikkunaa. Käynnistin serverin, aioin vilkaista jotain webbisivua, mutta en sitten jaksanutkaan, ja jäinkin vain tuijottelemaan samein silmin monitoria aivot täysin tyhjäkäynnillä. Sitten aloin miettiä jotain, mutta väsytti niin paljon, että en jaksanutkaan rasittaa aivojani. Sitten tuijottelin ikkunaa. Äkkiä se varttitunti johonkin hurahti. Hohhoijaa. Pitäisiköhän sitä taas katsoa mitä sillä serverillä tällä kertaa on sanottavana.

Ei kommentteja: