maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Ohikulkijoille irvistely parantaa elinympäristöä

Talvi tekee taas tuloaan. Valtavia lumihiutaleita pyryttää pihalla oleviin kuralätäköihin ja muodostaa inhaa sohjoa. Melkein kaikki limsatkin ovat automaateista taas loppu ja lämpöpatteri pitää omituista naksumista. Tuntuu todellakin maanantailta. Mahtavaa, nyt joku vielä alkoi poraamaan seinää. Voi miksi, miksi en lotonnut viikonloppuna? Voisin nyt olla miljonääri ja kaukana tästä loukosta.

Tänään minun pitäisi yhdistellä parin eri ihmisen tekemä koodi ja valmiin tuotteen koodi jonkinmoiseksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Tosi helppo homma, kun en tajua pohjalla olevasta tuotteesta oikeastaan mitään, ja nuo eri ihmiset eivät ole olleet juurikaan tietoisia toistensa tekemisistä. No helkkari, minähän vaikka koodaan kaikkien koodit äkkiä uudestaan. Ainoa vain, että homman pitäisi olla valmis oikeastaan jo heti. Parempi olisi ollut, kun se olisi ollut asiakkaan nähtävillä jo viime perjantaina. Homma on tuhoon tuomittu.

Tuosta parinkymmenen metrin päästä ikkunasta kulkee paljon ihmisiä. Aina silloin tällöin joku vilkuilee tänne ikkunaan päinkin. Huomaisivatkohan ne minut, jos menisin ikkunaan irvistelemään? Ikkuna ei ole kyllä kovin iso ja tällä seinällä ikkunoita on paljon. Mutta jos oikein heiluisin ja huitoisin, niin ehkä joku voisi huomata minut.
"Niin, mutta mitäs sitten?", joku voisi kysyä. Hyvä kysymys, eipä kai mitään. Minä sitten vain irvistelisin ohikulkijalle ja ehkä joku ohikulkija voisi irvistellä takaisin. Ehkä joku ohikulkija voisi pahastuakin irvistelystäni ja ottaa yhteyttä firmaamme. Sitten jäisin kiinni irvistelystä ja saisin potkut, eikä minun tarvitsisi enää ikinä tulla tänne.

Ratapihalla ei näy yhtään junaa eikä ihmistä. Omituista. Lumisadekin lakkasi. Nyt seinänporaajakin lopetti metelöinnin, eikä patterikaan enää naksu. Kohta varmaan tapahtuu jotain kamalaa. Toiset osaavat ennustaa teelehdistä ja eläinten sisälmyksistä, mutta minä en tarvitse kuin ikkunan ja korvani. Pitäisiköhän mennä pöydän alle piiloon?

5 kommenttia:

Mikko Silvonen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kipeeisi kirjoitti...

Voi olla että saisin odottaa pohatoitumista aika kauan, mutta kiitos vinkistä! :) Täytyy tsekata homma.

Mikko Silvonen kirjoitti...

Kommentti meni jostain syystä väärään viestiin, joten poistin sen, mutta ehkä riittää, että näit vinkin itse. :)

kipeeisi kirjoitti...

Joo, no ei se niin tarkkaa ole mihin ne kommentit menevät. Tietty jos laitat ne ihan eri blogiin, niin sitten voi olla vähän epävarmempaa niiden huomaaminen.:)

Mikko Silvonen kirjoitti...

Itse olen ansainnut muistaakseni jo 2,14 $. Rahan tuloa ei voi estää...