torstaina, tammikuuta 18, 2007

Huomio on saattanut joskus herpaantua

Ulkona sataa räntää. Olipa hieno ajoitus lähteä lounaalle toiselle puolen kaupunkia - kävellen tietysti. Räntäsade on varmaan kaikkein ärsyttävintä, koska se on sekä märkää että kylmää ja näyttää tyhmältä. Erityisen ällöä on jokin aika sitten maahan satanut lumi, joka on kastunut sitten kunnolla. Se näyttää likaisen harmaalta ja sellaisen päälle on ikävää astua, kun kengätkin kastuvat ja se moska vielä tarttuu kenkiin.

Päivän ohjelmani koostuu taas enimmäkseen bugikorjauksista. Tänään en ole vielä joutunut käynnistelemään kyllä serveriä kovinkaan montaa kertaa, mutta pahasti pelkään, että sitäkin on vielä tänään edessä. Mikään kiire hommilla ei onneksi taida olla. En ainakaan ole pitänyt kiirettä.

Aamupäivällä meinasin pari kertaa nukahtaa istualleni. Havahduin siihen että leukani kosketti rintaani. Oikeastaan siis nukahdinkin. Toivottavasti leukani alkoi heti valua alaspäin, enkä nukkunut sitä ennen puolta tuntia leuka pystyssä. Vaikka mitäpä sillä oikeastaan on väliä? Istun selin muihin huoneessa istuviin nähden, joten jos en sattunut kuorsaamaan, en usko että kukaan edes huomasi mitään erityistä. Eikä sillä varmaan muutenkaan ole kenellekään mitään väliä, tuijotanko ruutua apaattisesti silmät auki vai kiinni.

Olisi varmaan kaameaa, jos työ olisi yhtä aikaa sekä tosi tärkeää ja tosi tylsää. Esimerkiksi jonkun tehdasprosessin valvomista: Tuijottelisi kaiket päivät jotain mittareita, ja mitään ei ikinä tapahtuisi. Sitten siihen tottuisi, että mitään ei kumminkaan tapahdu ja alkaisi touhuamaan jotain ihan omiaan, jolloin tietenkin jokin menisi pahasti pieleen ja koko tehdas räjähtäisi. Satoja kuolleita ja miljardien eurojen vahingot! Siinä olisi vähän noloa sitten selitellä että nukkui "kun ne mittarit olivat niin tylsiä, eikä mitään ikinä tapahtunut". Tässä hommassa mitä teen on kyllä se hyvä puoli, että mitään kaameaa ei tapahdu, vaikka huomioni herpaantuisi välillä aivan totaalisesti pitkäksikin aikaa.

Haalarimiehet pihalla ovat saaneet telttansa jo melkein valmiiksi, mutta nyt siellä tapahtuu jotain muuta. Jotain pellin palasia näyttävät ainakin raahaavan rakentamalleen katokselle. Ehkä tuolla rakennetaan sittenkin jotain pysyvämpää rakennelmaa kuin juhlatelttaa? Hämmentävästi haalarimiesten yhtenäinen pukeutumislinjakin on murtunut: Nyt toisella on sadetakki ja toisella ei.

Ei kommentteja: