perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Viikonloppua odotellessa

Hupsista vaan, kohta on päivä ja viikko lopussa. Oli kyllä jo aikakin. Vaikka tämä päivä on kyllä mennyt ihmeen nopeasti, ihan kuin ohimennen. En ole kyllä juuri mitään konkreettista saanut aikaiseksi. Kaikenmaailman sekoiluihin ja kokeiluihin vain on kulunut aikaa niin paljon. No ehkä ne pari riviä, jotka satuilin suunnitteludokumenttiin ovat sitten sitäkin tanakampaa asiaa.

Tänään olen taas päässyt tuijottelemaan käynnistysruutua ainakin viikon tarpeiksi: Juttu, jota olen testaillut vaatii serverin alasajon ja uudelleen käynnistyksen, jotta mitkään tekemäni muutokset tulevat voimaan. Yleensä ehdin kyllästyä odotteluun viimeistään uudelleen käynnistysvaiheessa, ja alan surffailemaan odotellessa netissä ja unohdan koko serverin. Sitten muutaman minuutin päästä takaraivossa alkaa kutisemaan siihen malliin, että eikös minun pitänyt tehdä jotain töitäkin, ja miksikös lopetinkaan niiden tekemisen. Sitten vilkaisen, mitä ruudulle on paukahtanut, ja aloitan syklin alusta. Pari kertaa olen harhautunut sivupoluille jo serverin alasajovaiheessa, jolloin serverin käynnistymistä saa odotellakin todella kauan, koska se ei itsestään edes lähde käyntiin.

Ylipomomme halusi että päivitämme CV:mme. Siinäpäs riittikin työsarkaa, viimeksi CV:t päivitettiin sentään maaliskuussa, ja tässä välissähän on ehtinyt uralla tapahtua vaikka mitä. Siis ainakaan minun tapauksessani ei yhtään mitään. No, ainakin lomake oli varmuuden vuoksi vaihdettu uuteen, niin että maaliskuinen CV ei enää kelvannut. Vanhat kunnon copy/paste-taidot saivat sitten taas verestystä. Minulla oli hetken suuri kiusaus irroitella osaamisalueihini ja työkokemukseen kaikenlaista mahdollisista edellisistä elämistäni, kuten haudankaivamista ja halonhakkausta, mutta vältin kiusauksen kuin oikea sankari ainakin.

Olisi hienoa, kun joku todistaisi, että morfinen resonanssi todella toimii. Kysehän on siis ilmiöstä, jossa taidot siirtyvät yksilöltä toiselle ilman minkäänlaista oppimisprosessia eräänlaisena kollektiivisena tiedostamisena. Esimerkkinä tästä on käytetty ainakin jotain lintuja, jotka oppivat aukaisemaan maitotölkin paikassa X ja yhtäkkiä kaikki linnut kaikkialla muuallakin oppivat saman tempun, vaikka lintujen ei nähtykään opettavan temppua toisilleen. Samoin on väitetty tapahtuneen joidenkin tietokone- ja videopelien yhteydessä: ensin kukaan ei saa tapettua jotain pahista pelissä ja sitten kun joku hoksaa miten se tapahtuu, niin yhtäkkiä kaikki pelaajat osaavat sen, vaikka kukaan ei muista sitä oppineensakaan keneltäkään toiselta.

Jos morfisen resonanssin voisi todella todistetusti väittää toimivan, voisi reteästi kirjoitella CV:hen vaikka että "Olen morfisen resonanssin ansiosta täysin pätevä kaikkeen mahdolliseen. Imen ratkaisumallit uusimpiin järjestelmäsovelluksiin yhteisestä piilotajunnasta muutamassa viikossa."

Ei kommentteja: