perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Maantai-ilmiö uhkaa jo perjantaina

Tänä aamuna oli pakko taipua, ja hakea kahvia. Olin vähän ajatellut olla loppuviikon juomatta kahvia, mutta en näymmä sitten pystynyt siihen. Kaikki kunnolla kofeiinia sisältävät limsatkin olivat loppu, enkä saanut millään silmiä pysymään auki. Ihan kuin olisi taas ollut maanantai, vaikka eilen ei ollut edes vapaapäivä. Kyllä nyt tunnen itseni huonoksi ihmiseksi, kun sorruin kuitenkin juomaan kahvia jo nyt. Harmittaa. No ehkä ensi kerralla onnistun paremmin.

Onkohan kofeiinilla ja maantai-ilmiöllä jokin yhteys? Voisiko hillittömällä kofeiinin yliannostuksella saada maanantaiaamupäivän tuntumaan ihan normaalilta? Vai olisiko maantai-ilmiö vieläkin voimakkaampi, jos en joisi kahvia maantaiaamuna ollenkaan? Juonkohan minä kahvia maantaiaamupäivisin?

Yhden pihapiirin rakennuksen katolla oli aamupäivällä joku mies. Hänellä oli päässään jokin virallisen näköinen lakki ja jotenkin koko olemus henki viranomaisuutta. Mies mittaili jotain, ja oli hänellä jotain tarvikkeitakin mukana, mutta en oikein nähnyt mitä. Lounaalta palattuani hän oli ikävä kyllä hävinnyt. Olikohan kyseessä joku palotarkastaja tai rakennusviraston joku tarkastaja? Joku samassa huoneessa miestä myös katsellut kyllä arveli, että kyseessä oli vain nuohooja. En usko sitä. Ei voi. Mitä nuohaaja muka mittailisi? Toivottavasti mittailu oli vasta ennakoivaa työtä, ja hän palaa takaisin tekemään jotain tosi jännää.

Sain tuossa yhden osa-alueen hommastani valmiiksi ja nyt en oikeastaan tiedä mitä mun pitäisi, tai mitä edes voisin tehdä. Varmaan keksisin kyllä mitä pitäisi tehdä, jos oikein miettisin, tai jaksaisin vaivata päätäni aiheella edes minuutin, mutta enpä nyt taida jaksaa. Miettiminen on tylsää ja rasittavaa. Ennemmin tai myöhemmin vastaus varmaan vain plumpsahtaa päähäni jostain. Alitajunnasta. Sieltä ne kaikki vastaukset löytyvät. Luotan tiedostamattomaan. Hei alitajunta: Teepäs töitä nyt sillä aikaa kun tietoisesti hommailen tässä muita juttuja!

Enää pari tuntia, sitten livahdan viikonlopun viettoon. Enää viikko, niin sitten onkin useampi päivä vapaata, kun on joulu. Jee!

Ei kommentteja: