maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Kahvista

Jos en saisi juoda töissä kahvia, en saisi varmaankaan mitään aikaiseksi. Mitenkähän ihmeessä esi-isämme ovat selvinneet ilman kahvia? Ovatko he vain yksinkertaisesti nukkuneet enemmän, niin että he eivät yksinkertaisesti ole tarvinneet kahvia? Vai onko heidän elämäsä vain ollut vähemmän tylsää, ja he eivät siksi ole tarvinneet kahvia, kun on muutenkin koko ajan mieli vireänä?

Voisi olla mielenkiintoista aloittaa kahvinjuontiblogi, jossa joisin tietyn määrän kahvia tietyssä ajassa ja kirjoittaisin sen jälkeen blogiin kahvin vaikutuksista ja muusta mitä nyt päähän sattuu juolahtamaan. Ensin aloittaisin maltillisesti juomalla kaksi kuppia kahvia kolmen tunnin aikana. Sitten lisäisin muutaman päivän välein annosta ja mahdollisesti aikaakin, kunhan annokset olisivat tarpeeksi suuria. Jossain kahden litran kohdalla blogista voisi tulla mielenkiintoinen. Tai ehkä kuitenkin myöhemmin: Ei se 2 litraa nyt niin paljon loppujen lopuksi ole, tänäänkin olen juonut jo litran kahvia, eikä tunnu missään. Ehkä 5 litraa voisi olla jo aika tehokas annos.

Laihtuisikohan juomalla 5 litraa kahvia päivässä? Linda Lampeniushan aikoinaan väitti pysyvänsä hyvässä kunnossa juomalla 6 litraa vettä päivässä. Luulisi että kahvi olisi vielä tehokkaampaakin, kun kahvi kuitenkin kiihdyttää elintoimintojakin.

En äkkiseltään googlettamalla löytänyt mitään todistusaineistoa siitä, että laihduttaako vai lihottaako kahvinjuonti, mutta ainakin diabeteksen riski näymmä pienenee kahvia juomalla:
http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=200

Ei kommentteja: