keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Ikkunasta tuijottelua

Juonpa vaihteeksi teetä. Joululoma tuli lähinnä nukuttua ja ehkä siksi nyt ei väsytä niin paljon, että olisi pakko juoda kahvia. Silmät pysyvät auki harvinaisen hyvin. Silläkin voi kyllä olla jotain tekemistä asian kanssa, että nukuin kaksi tuntia pommiin ja tulin siis kaksi tuntia myöhässä töihin. Ihan kuin tee olisi kuumempaa kuin kahvi. En tajua miksi, mutta voisin vaikka vannoa, että näin on. Sitooko tee lämpöä paremmin itseensä kuin kahvi? Vai olenko loman aikana menettänyt kuumansietokykyni?

Kaikki lumikin on näymmä taas sulanut. Voi tätä loputonta näköalan vaihtumista. Jos innostuisin maalailemaan yksityiskohtaista taulua ikkunasta näkyvästä maisemasta, minulla olisi todellakin ongelmia, kun välillä katoilla on lunta ja välillä ei. Joutuisin koko ajan korjailemaan taulua, enkä saisi sitä varmaankaan koskaan valmiiksi. Liekö tuo kyllä suuri häviö, että en maalaa taulua, ja jos vaikka maalaisinkin, se että taulu ei koskaan valmistuisi. Ei tuo maisema niin kummoinen ole.

Vastapäisen talon ikkunasta näen ravintolaan. Joku mies näyttää istuvan siellä ruokapöydän äärellä juomassa kahvia. Tai teetä. Tai mistäs minä tiedän vaikka kupissa olisi kodinputkimiestä. Kahvikupista mies sitä kuitenkin juo. Ehkä mieskin näkee minut? Pitäisiköhän heiluttaa? En taida kuitenkaan. Se olisi ehkä vähän liian tungettelevaa. Ehkä mies vain haluaa olla rauhassa ja katsella maisemaa. Näyttääköhän tämä talo hienommalta sieltä katsoen, kuin tuo talo täältä katsoen?

Ravintola ei taida olla yleensä kovin suosittu, koska en ole aiemmin huomannut tuossa istuvan ketään. Tai sitten ravintola on vaihtanut huonejärjestystä ja tuossa paikalla ei vain ole aiemmin ollut ruokapöytää. Ehkä tästä aukeaakin aivan uudet mahdollisuudet ruokailijoiden tarkkailuun. Harmi vain, että ikkuna on niin kaukana, että en oikein näe mitä siellä syödään. Itse asiassa en näe edes aivan varmaksi, onko ihminen mies vai nainen. No nyt ruokailija ehti jo lähteä. Toivottavasti tilalle tulee pian uusi.

Kappas, tee on jo hieman jäähtynyt. Tee on ihan ok. Teessäkin on sentään vähän kofeiiniakin, mutta kyllä tätä aika älyttömästi pitäisi juoda, että saisi päälle normaalin kofeiinitärinän. Pitäisiköhän kokeilla?

Ei kommentteja: