perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Ø-merkki

Löysin päämäärättömästi toimiston käytävillä harhaillessani romuhuoneesta jonkun kannettavan tietokoneen Ø-näppäimen. Se oli niin hieno ja tarpeeton, että päätin kansallistaa sen itselleni. Jonain päivänä joku, joka joutuu tekemään lokalisointeja Tanskaan ja Grönlantiin, kiroaa minut tästä hyvästä alimpaan helvettiin. Siinähän kiroaa.

Alkupäivä on ollut niin ärsyttävä, että ei ole oikeastaan ollut edes tylsää, kun on vaan enimmäkseen ottanut päähän. Olen siirrellyt satoja ja tuhansia rivejä tietokantamuutoksia ja -korjauksia kehitysympäristöstä testiympäristöön. Vihaan tietokantojen kanssa häsäämistä. Jopa lomakkeiden muotoilu on hauskempaa. Kaiken huipuksi, kun viimein sain kaikki rivit ajettua, ei mikään siltikään toimi. Joku rivi on varmaankin jäänyt välistä. Mahtavaa. Loppupäivän voinkin sitten varmaan plärätä läpi kahta eri tietokantaa ja verrata onko niissä jotain eroa.

Kuulostaa juuri niin tylsältä, että on pakko juoda 20 kuppia kahvia ja muutama Ed-energiajuoma, jotta pysyn tajuissani. Veikkaan, että ennen kuutta luulen jo katselevani koneeltani piirrettyjä, vaikka todellisuudessa ruudulla nököttävät ne samat taulukot. Jolleivat aivoni pelasta minua hallusinaatioilla, kuolen kofeiinimyrkytykseen tai tylsyyteen.

Voikohan tylsyyteen kuolla? Varmaan ainakin välillisesti. Aivot näivettyvät ja lakkaavat toimimasta. Viimeisenä epätoivoisena yrityksenä ennen lahoamista jokin päässä naksahtaa ja tulen HULLUKSI ja hyppään ikkunasta tai jotain. Pitäisiköhän mennä kinuamaan vaarallisen työn lisää?

Jätin viime yöksi tietokoneen päälle. Pelasin eilen blogiin kirjoittamasta linkistä löytynyttä typerää peliä, jossa pitää potkaista tietokone johonkin kauas, ja se lensi tosiaan tuntitolkulla. Kyse ei kuitenkaan ollut varsinaisesta bugista, sillä parin tunnin välein saavutettu tulos vaihtui. Viiden tunnin jälkeen olin päässyt jo melkein parhaalle tasolle. Aamulla töihin palatessani kone lensi edelleen, mutta tulos vaihteli koko ajan räpsyen. Pyh, olen pettynyt. Kaiken tuon odotuksen jälkeen olisi pitänyt tapahtua edes jotain merkityksellistä. Ehkä yritän tänään vielä uudestaan ja jätän sen rakkineen lentämään koko viikonlopuksi.

Jos sää voi olla tylsä, niin nyt se on. Vähän tihkuaa vettä ja on harmaata.

Ei kommentteja: