tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Matelevien palkkien tuijottelua

Eilisten verkkohäiriöiden syyksi paljastui joidenkin työntekijöiden koneelle pesiytynyt haittaohjelma, joka ilmeisesti touhuili verkossa jotain jännää. Pahus kun sitä ei minun koneeltani löytynyt, olisi ollut varmaan jännää seurailla mitä se tekee tai yrittää tehdä. Jos se olisi vaikka alkanut jaella jotain kivaa musaa tai uusia elokuvia, niin olisin voinut raapia parhaat päältä talteen.

No joka tapauksessa nyt pitää sitten kaikkien päivittää koneensa täysin futuristiselle tasolle ja ajaa kaikenmaailman skannerit. Vänkää. Nyt olen sitten tuijotellut tuntitolkulla virusskannerin, spybot-skannerin ja windowsupdaten etenemispalkkeja. Liikahtiko palkki? Ei. Ihan kuin tuo olisi äsken ollut pikselin verran vasemmalla? Ei, nyt se aloitti taas alusta.

Sitten nuo typerät ohjelmat vielä pysähtelevät kyselemään kaikenlaista tyhmää, kuten "Haluatko varmasti edetä toimenpiteessä?". Pahimmillaan ne eivät edes tarjoa vaihtoehdoksi kuin ok, mutta silti sitä on pakko painaa ennen kuin palkki alkaa taas rullaamaan.

Eihän sitä palkkia ole tietysti pakko tuijotella. Kyllä se siellä taustalla matelee samaan aikaan kun tekee jotain muuta. Tai yrittää tehdä jotain muuta. Typerät skannerit vievät konetehoja niin raskaasti että näyttö ei suostu päivittymään ja päivitykset haluavat buutata koneen 5 minuutin välein. Kaikki talteen vaan, restart ja vaikka kahvia hakemaan sillä aikaa kun kaikki 2 miljoonaa apuohjelmaa käynnistyvät uudestaan.

Kuudennen kahvikupin jälkeen palkkien tuijottelu ja ruudunpäivityksen hitaus tuntuu entistäkin raivostuttavammalta. Oikeastaan se on niin raivostuttavaa että se alkaa jo ylittää tylsyyden rajat ja muuttua vain puhtaaksi ärsyttävyydeksi. Lopetankin raportin tähän ennen kuin lipsun lopullisesti aiheesta.

Ei kommentteja: