torstaina, lokakuuta 12, 2006

Kylläpä taas on tylsää

Pitäisi vertailla kahta lähes identtistä lomaketta keskenään. Niiden pitäisi olla dynaamisesti muokkautuvaa sisältöä lukuunottamatta identtisiä. Sisältö on jotain täydellisen merkityksetöntä läpätystä ja vaikka sisältö olisi jotain järkevääkin, olisi se jotain äärimmäisen tylsää lakitekstin tapaista sopimushöpönlöpöä. Kohta lähtee taju. Nukahdan tai vaivun koomaan. Tuolikin on rikki niin että ei tällä voi nukkua. Sitä paitsi nuo työkaverit alkaisivat varmasti mulkoilla.

Taidanpa mennä johonkin käymään. Kahvia? Ei - olen juonut jo ihan tarpeeksi kahvia ja maitokin on loppu. Vessa? Ei kyllä ole yhtään hätä. No kai sinne voisi silti mennä. Ei, nyt keksin: menen lukemaan sanomalehteä. Sitäkään ei voi tehdä kyllä kauaa, kun pomon huone on vieressä ja se alkaa mulkoilemaan. Kaameaa. Nyt kuitenkin pakko mennä johonkin ennen kuin nukahdan tähän ja rojahdan näppäimistölle. Lyön pian pääni ja saan aivotärähdyksen. Tai halvauksen. Tai kuolen.

Plääh. Lehden lukeminen on silti vain väliaikainen ratkaisu. Mun on kuitenkin ennemmin tai myöhemmin plärättävä läpi ne lomakkeet. Muuten tulee Suuri Cthulhu ikkunan taakse ja tekee hulluksi. Olisikohan hulluna mukavampaa? Jos lomakkeet olisivatkin jotenkin jänniä? Jospa kävisin ostamassa kadulta huumeita. Nappaisin pari tabua tai jotain ja hallusinoisin loppupäivän. Luulisin että ne lomakkeet paljastaisivat jotenkin koko olevaisuuden lopullisen tarkoituksen ja selittäisivät KAIKEN? Tuossa ratkaisussa on kuitenkin se huono puoli että työn laatu voisi olla aika huono. Sitten joutuisin tekemään saman työn uudestaan. Toisella kerralla tylsän lomakkeen läpi käynti olisi varmaan vielä tylsempää. Jollen sitten nappaisi vielä enemmän huumeita. Mutta sitten tekisin taas virheitä ja joutuisin taas käymään sen läpi. Tuota jatkuisi sitten niin kauan kunnes kuolisin yliannostukseen tai saisin potkut.

No niin kahvia. Kahvi auttaa. En nukahda. Luen sitä lomaketta ja puren kieltäni niin etten nukahda.

Ei kommentteja: