maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Kellon kääntämisen jälkeistä hurmosta

Tänään on tavallista pirteämpi maanantai. Viikonloppuna käännettiin kelloja tunti taaksepäin. Tästä seurasi sellainen kummallisuus, että menin kerrankin sunnuntaina järkevään aikaan nukkumaan ja heräsinkin kohtuullisen levänneenä. Jos kelloja käännettäisiin joka viikonloppu tunti taaksepäin, saavuttaisin varmaan vuodessa nirvanan. Tai ainakin minusta tuli parempi ihminen.

Joskus olen miettinyt mitä tekisin työpaikkani suhteen jos voittaisin todella paljon rahaa. Siis ei mitään hikistä kahta miljoonaa euroa, vaan luokkaa 232 miljoonaa euroa. Ensimmäinen mieleen tuleva ajatus on tietty jäädä lomalla pitkäksi aikaa / ikuisesti. Mutta sitten kun asiaa enemmän miettii, niin kyllä sitä tuntee olevansa työpaikalle hieman velkaa. Ehkä keksisin jonkun täysin käsittämättömän projektin ja tilaisin sen palveluna työpaikaltani. Ehkä jopa pitäisin työpaikkani ja jäisin itsekin koodaamaan ääliöprojektiani. Ei se varmaan olisi kovinkaan erilaista kuin nykyinenkään minulle, mutta joku muu saattaisi saada vähän tuntumaa siitä kuinka loistelias tämä ala minusta on. Olenpas ilkeä ihminen. Ja katkera ilmeisesti. No toisaalta, jos nämä hyvät duunarit ovat todella motivoituneita, ei sen pitäisi heitä haitata, vaikka tilauksessa ei olisi mitään järkeä ja vaatimukset muuttuisivat päivittäin. Tiedä vaikka lopputuloksena olisikin jotain oikeasti tosi hienoa...

Kävin tänään taas löytöretkellä romuhuoneessa. Tänään en löytänyt mitään kivaa. Kaksi teippirullaa, laatikollisen käytettyjä diskettejä ja tyhjän Windows XP:n laatikon. Hetken minulla käväisi mielessä sellainenkin projekti, että raahaisin joka päivä jotain rojua sieltä meidän huoneeseen, kunnes lopulta meidän huone olisi täynnä romua ja romuhuone olisi täysin tyhjä, mutta hylkäsin ajatuksen pian, koska se on yksinkertaisesti huono idea. Työtoverini eivät varmasti ihastuisi kun raahaisin kaikki pinnat täyteen romua, enkä oikeastaan haluaisi itsekään työskennellä romuhuoneessa, ja kaiken huipuksi romuhuone on minusta ihan kiva tuollaisenaan.

Hassu juttu muuten, kun aloin miettimään asiaa, niin jokaisella työpaikallani on ollut joku tuon tapainen romuhuone. Kertookohan se jotain työpaikkojeni tasosta? Ehkä työpaikka jossa ei ole romuhuonetta olisi jotenkin syvällisesti erilainen? Sitten joskus, kun olen taas vaihtamassa työpaikkaa, pyydän saada kiertää joka paikan, ja jos jossain on romuhuone, niin lähden heti menemään. Voi olla tietty että tuommoista työpaikkaa ei olekaan. Samanlainen mahdottomuus, kuin löytää työpaikka ilman ulko-ovea.

Ei kommentteja: